Wat zijn de kansen van Oranje in de Nations League?

Morgen begint het Nederlands elftal aan de Final Four van de Nations League. In de Rotterdamse Kuip is Kroatië, de nummer drie van het afgelopen WK, de eerste horde die moet worden genomen. Kan Oranje na 35 jaar eindelijk weer een prijs winnen? We blikken vooruit met analist Jan van Halst. 

Zometeen praten we met Jan van Halst over de halve finale van de Nations League morgen, dan neemt het Nederlands elftal het op tegen Kroatië. Met de Champions League finalisten Denzel Dumfries en winnaar Nathan Ake. Hoe zijn de kansen voor Oranje? “We maken een kans”, begint Jan van Halst optimistisch. “In maart waren we natuurlijk niet best. We werden met 4-0 weggespeeld door Frankrijk, maar een paar maanden verder hebben we toch weer twee spelers die in de Champions League finale hebben gestaan.” 

Positieve ontwikkeling

En dat is niet het enige, vertelt van Halst. “Er zijn veel meer spelers die een goed seizoen achter de rug hebben. Gakpo heeft het goed gedaan bij Liverpool, Frenkie de Jong is een grote meneer bij Barcelona en we hebben een goede keeper van Feyenoord.” Dus als we Van Halst mogen geloven, maken we een behoorlijke kans tegen Kroatië. “Kijk, we lopen niet over van het wereldtalent, maar sinds maart is er wel een positieve ontwikkeling bij spelers individueel te zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan van Halst terug.

Vergelijkbare artikelen