Wat kunnen we verwachten van Ronald Koeman?

Ronald Koeman is terug als bondscoach van het Nederlands elftal. Ruim anderhalf jaar nadat de trainer Oranje verliet om aan de slag te gaan bij FC Barcelona, is hij vandaag gepresenteerd als opvolger van Louis van Gaal. Wat gaat Koeman radicaal anders doen zijn voorganger? We bespreken het met analist Jan van Halst en journalist Frits Barend.

Na een afwezigheid van ruim anderhalf jaar is Ronald Koeman terug als bondscoach van het Nederlands Elftal. Iets waar de spelers weinig over hebben te klagen, vertelt Jan van Halst. “Om een voorbeeld te noemen. Hij werd op een gegeven moment trainer bij Ajax en we gingen op trainingskamp naar Portugal. Hij wilde zijn stempel drukken en op de laatste dag van het trainingskamp moesten we vroeg naar bed, omdat we de volgende dag terug gingen.”

Feestje

Dat laatste liep anders, omdat de selectie besloot een feestje te houden op het balkon. “Dat werd laat”, vertelt Van Halst. “De volgende ochtend haalt hij mij bij zich om te vertellen dat hij de hele avond onder het balkon gestaan had en wilde ingrijpen. Toen heb ik gezegd dat hij het niet moest doen. Het feestje was goud voor de groep en ik vond dat hij even flexibel moest zijn. Op mijn verantwoordelijkheid greep hij niet in en dat is iets wat spelers voelen. Hij laat het af en toe even gaan voor de teambuilding.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Veranderingen

Dan rest nog de vraag wat er met het team gaat gebeuren. Door op de lijn van zijn voorganger of trekt Koeman zijn eigen plan? Frits Barend: “Hij zal niet zo snel veranderingen doorvoeren in de selectie, maar hij heeft wel gezegd dat hij kijkt welke jonge spelers zich aandienen. Dat is natuurlijk wel leuk, maar heel veel zal er niet veranderen.”

Kijk hier het hele gesprek over Ronald Koeman terug.

Vergelijkbare artikelen