Primoz Roglic over zijn winst in de Giro d’Italia

Lang leek het niet te lukken, maar dankzij een ijzersterke klimtijdrit in de voorlaatste etappe schreef Primoz Roglic toch de Giro d’Italia van 2023 op zijn naam. Zo bracht de wielrenner voor het eerst in zijn imposante carrière de felbegeerde roze trui naar Rome. In Op1 vieren we het feestje met zijn Nederlandse ploegleider Merijn Zeeman en directeur Richard Plugge en uiteraard met Roglic zelf.

Na een ijzersterke klimtijdrit in de een-na-laatste etappe schreef topwielrenner Primoz Roglic, na veel tegenslagen, de Giro d’Italia van 2023 op zijn naam. “Het was krankzinnig. De aanloop naar de dag was heel bijzonder.”

De topwielrenner wil de zeges niet vergelijken, maar dit is zeker een van zijn mooiste. “Maar we zijn zeker nog niet klaar”, voegt Richard Plugge toe. “Maar dit is heel geweldig en heel groots. Het was bijna een opwekking wat daar gebeurde”, zegt de directeur van Team Jumbo-Visma met een knipoog naar het gesprek ervoor over het Pinksterfestival. “Hij werd gedragen door Italiaanse en Sloveense fans”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen