Terwijl de kerken leeglopen was Opwekking uitverkocht

Terwijl de kerken leeglopen, moet Opwekking ‘nee’ verkopen aan gasten bij de poort omdat het vol is. Het grootste christelijke festival van Nederland vervult kennelijk een behoefte, wat is daar aan de hand? We praten erover met godsdienstwetenschapper Miranda Klaver, Ongelooflijke Podcast-presentator David Boogerd en zanger Dwight Dissels.

Dit weekend konden er geen mensen meer bij, zo vol was het. Ik heb het over het grootste christelijke festival van Nederland. Opwekking. Net als Lowlands, In Biddinghuizen. En net als Lowlands meer dan 50.000 bezoekers. Terwijl de kerken leeglopen was het grootste christelijke festival van Nederland uitverkocht. Hoe kan dat? “Het is een fantastisch fenomeen”, zegt Miranda Klaver.

“Het gaat tegen alle cijfers van ontkerkelijking in. Maar we zien dat deze manier van christen zijn, deze traditie, dat die heel vitaal is in Nederland. We zien dat nieuwe kerken die gesticht worden in dit type christendom zit. Het bijzondere is dat heel veel bezoekers uit gevestigde kerken komen. Ze vinden het kennelijk ontzettend leuk om naar toe te gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen