Sylvia & Job Slegers willen de strijd van Thijs Slegers voortzetten

PSV-perschef Thijs Slegers zette in de laatste maanden voor zijn overlijden een actie op om meer bloed- en stamceldonoren te werven. Het succes was overweldigend: duizenden Nederlanders meldden zich aan. Zijn vrouw Sylvia en broer Job vertellen bij Op1 voor het eerst hoe de afgelopen tijd is geweest en hoe ze de strijd van Thijs voortzetten. 

Eind maart overleed Thijs Slegers aan de gevolgen van leukemie. De laatste maanden van zijn leven zette de perschef van PSV zich actief in voor het werven van meer bloeden stamceldonoren. Een kleine twee maanden later vertelt zijn echtgenote Sylvia Slegers dat de afgelopen periode zwaar is geweest. “Je leeft van dag tot dag. Iedere dag denk ik: morgen is weer zo’n dag. Uiteindelijk zal er een dag komen dat alles weer een soort van oké is en we dingen een plek kunnen geven, maar daar is het echt nog te vroeg voor.”

Trots

Toch wilde ze graag het verhaal van Thijs en zijn missie voortzetten. “Hij deed de oproep om meer bloed- en stamceldonoren te werven. Als ik nog één iemand over de streep kan trekken, dan bestaat er een kans dat een ander gezin niet in de situatie terecht komt waar wij nu in zitten. Dan is het de moeite al waard om hier te komen zitten. En we zijn natuurlijk ontzettend trots op wat Thijs allemaal bereikt heeft in die laatste dagen.”

Want wat Thijs bereikt heeft, is niet mis. De bloedbank maakte bekend dat er 4500 nieuwe donoren bij zijn gekomen en bij de Matchis, de plek voor stamceldonoren, zijn er zelfs 11.000 nieuwe donoren, die rechtstreeks te herleiden zijn naar Thijs. “Het is heel bijzonder”, vertelt broer Job. “Ik denk dat mijn broer heel goed wist hoe groot zijn bereik was, maar dat hij nooit heeft kunnen dromen van dit resultaat. Het was een simpel zinnetje onder een van zijn laatste posts, maar het heeft heel veel moois opgeleverd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen