Advocaat Peter Schouten spant kort geding aan tegen de Staat

Op de dag dat de Kamer debatteert over de fouten die zijn gemaakt voorafgaand aan de moorden op Peter R. de Vries, Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B., zou er ook een fout zijn gemaakt bij de bescherming van een kroongetuige Nidal S. Heeft justitie opnieuw een kroongetuige in gevaar gebracht? Ja zeggen advocaten Peter Schouten en Onno de Jong. Nee, zegt het OM.

Opnieuw zou het OM geblunderd hebben door de adresgegevens van een kroongetuige openbaar te maken. Het OM zegt dat er ‘niks bijzonders is gebeurd’ omdat het om een oude locatie zou gaan, ‘waar hij zich destijds zelf heeft laten inschrijven. Hij verbleef al langere tijd niet meer op dit adres. Dit heeft geen veiligheidsrisico’s met zich meegebracht.’

”Dat is dus weer zo’n badinerend toontje. Heel laconiek. En het geeft eigenlijk weer aan dat men nooit inziet dat dit soort zaken consequenties hebben”, reageert advocaat van de kroongetuige Peter Schouten. ”In de eerste plaats voor mijn cliënt. Die zat vandaag op mijn telefoon en die was buitengewoon geschokt en zwaar aangeslagen dat dit gebeurt. Aan alle kanten ziet hij opeens zijn naam weer in de media verschijnen. Die zaak was rustig geworden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kort geding tegen de Staat

”Hier is gewoon oproep van het OM aan hem (de kroongetuige, red.) in het dossier van de de verdachte gestopt. En dat is gevaarlijk”, zegt Onno de Jong. ”En het OM ontkent dat gewoon.”

”Ik vind het volstrekt onverantwoordelijk wat er nu met deze kroongetuige gebeurt”, zegt Schouten. ”Ik ga daarom binnen 72 uur een kort geding entameren tegen de Staat der Nederlanden om nu in één klap een einde te maken aan al die gesprekken die ik inmiddels al een heel jaar heb. Nu moet gewoon maar echt de beuk erin.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen