Bijenkorfmedewerkers werken al jaren tegen minimumloon

De strijd van de Bijenkorfmedewerkers om meer loon en waardering gaat onverminderd door. Al een half jaar proberen medewerkers Patricia Moerkerken en Elsbeth Oostveen iets aan hun lage salaris te doen, maar het warenhuis zegt steevast geen geld te hebben voor loonsverhoging. Onzin, vindt Linda Vermeulen van FNV. Ze vertelt samen met beide medewerkers wat er moet veranderen.

Al 30 jaar werkt Patricia Moerkerken als verkoopmedewerker bij de Bijenkorf in Rotterdam. En in al die jaren is ze er qua salaris nauwelijks op vooruit gegaan. Veel te weinig waardering, vindt ze. En ze is niet de enige. “Ik word gewaardeerd door mijn managers, maar door de hoofddirectie wordt er niets tegen ons gezegd of uitgelegd over ons salaris.”

Waardering Bijenkorfmedewerkers

Dat ze in al die jaren nauwelijks iets van de hoofddirectie heeft gehoord, steekt bij de Bijenkorfmedewerker. Misschien nog wel meer dan het lage salaris. Moerkerken vindt de verkoopmedewerkers degene die de kar trekken in de winkel. “Wij moeten omzet genereren en hun boterham verdienen. Ik werk daar nu 35 jaar, ik hou van het werk, doe het met enorm veel plezier en ik blijf me voor de volle honderd procent inzetten. Maar soms denk ik wel dat er wat meer waardering aan ons gegeven mag worden, bijvoorbeeld door een wat hoger salaris.”

De CEO van de Bijenkorf was dinsdag toevallig in Rotterdam, maar Moerkerken liep de mogelijk om wat tegen hem te zeggen mis. “Ik had aan hem willen vragen of hij doorheeft in wat voor situaties zijn personeel terecht komt. Ze kunnen aan het eind van de maand niet rondkomen. De kinderen moeten van de sport worden afgehaald om aan het eind van de maand te kunnen eten, terwijl de directeur gezellig aan het golfen is. Ik vind het triest en de halsstarrigheid ernstig in deze situatie. Hij vindt verbouwingen in dit geval belangrijker dan het salaris van de Bijenkorfmedewerkers.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Bijenkorf terug.

Vergelijkbare artikelen