Hoe helpt personal trainer Jordan Croon onze internationals?

Dutjes, ijscabines en een mentale geseling: de Nederlandse voetbalselectie haalt alles uit de kast om zo optimaal mogelijk te presteren. Gaat het helpen om morgen een kickstart te maken? We vragen het voedingswetenschapper Samefko Ludidi en personal trainer Jordan Croon, hij begeleidt een aantal van onze internationals. ESPN-presentator Fresia Cousiño Arias schuift aan met het laatste nieuws over het door een virus geteisterd Oranje.

Vanavond speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd sinds de verloren kwartfinale op het WK in Qatar. De tegenstander is er gelijk een van formaat: vice-wereldkampioen Frankrijk. Om daar zo goed mogelijk op voorbereid te zijn, schakelen een aantal internationals de hulp in van personal trainer Jordan Croon. Wat is zijn geheim? “Ik kan heel vervelend zijn tijdens de trainingen. Ik kan tegen ze schelden of ze op persoonlijk vlak raken. Ik wil dat ze mentaal onverstoorbaar zijn. Wat er ook gebeurt, ze moeten te allen tijde gewoon hun taken uitvoeren.”

Niet in de war raken

Trainen terwijl je trainer je de huid volscheldt; het klinkt in eerste instantie niet als een ideale situatie. Toch is het voor veel topsporters een goede methode, vertelt Croon. “Stel je voor dat ik je persoonlijk aanval over iemand die je heel waardevol is, en jij raakt daardoor een milliseconde in de war, dan heb je in de wedstrijd een groot probleem.”

Om dit bij spelers te bereiken is het van belang dat je als trainer een persoonlijke band met iedere speler opbouwt. “Je gaat kijken waar triggerpoints liggen en waar je jongens kan raken. Het is uiteindelijk topsport. Je wil het individualiseren en bij ieder profiel past uiteindelijk een andere aanpak”, besluit de personal trainer.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het Nederlands Elftal terug.

Vergelijkbare artikelen