“Tom Dumoulin terughalen als kopman was te overmoedig”

Van de tourwinst van Jonas Vingegaard tot het stoppen van Tom Dumoulin. Een jaar lang werd ’s werelds beste wielerploeg, het Nederlandse Team Jumbo-Visma, gevolgd voor een documentaire. Over dit uniek kijkje achter de schermen vertellen ploegdirecteur Richard Plugge en oud-wielrenners Marcel Kittel en Roxane Knetemann in Op1.

Een jaar lang werd ’s werelds beste wielerploeg, het Nederlandse Team Jumbo-Visma, gevolgd voor een documentaire. “De eerste drie afleveringen was ik echt aan het smullen”, vertelt Roxane Knetemann. “Jumbo-Visma had zo’n ongelooflijk goed seizoen. Deze documentaire kwam op het juiste moment. Alles was zo fantastisch, dat ik een beetje zocht naar de diepgang.”

Tom Dumoulin

De voormalig wielrenster miste wat leermomenten in de documentaire. “We zien bijvoorbeeld Tom Dumoulin stoppen. Ik werd heel erg nieuwsgierig naar wat Jumbo-Visma, wat een heel gestructureerd team is, aan de voorkant hebben gedaan. Dat krijgen we dan niet mee.”

Volgens de ploegdirecteur Richard Plugge zit het wel in de film. “Ik denk dat Merijn (sportief directeur, red.) daar wel wat over heeft gezegd.” In de documentaire vertelt Merijn Zeeman dat iedereen naar Tom Dumoulin keek als een wielrenner van wereldformaat. “En dat was hij op dat moment niet meer”, vult Plugge aan. “Daar hebben wij hem geprobeerd bij te helpen om het plezier in fietsen weer terug te krijgen.” Dumoulin is zelfs teruggekeerd als kopman, wat volgens directeur team Jumbo-Visma Richard Plugge achteraf te overmoedig was.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen