Annemiek van Vleuten over de Tour de France: “Ik heb nog nooit zo’n zware koers gereden”

Annemiek van Vleuten heeft op grootse wijze de Tour de France Femmes op haar naam gezet. In de laatste twee bergetappes kon niemand Van Vleuten bijhouden. Ze finishte met ruime voorsprong op de concurrentie. Bij Op1 vertelde de kersverse tourwinnaar wat de zege voor haar betekent.

Het was een zware rit voor haar, maar ze vindt het ook prachtig: “De plek is prachtig, maar het stijle stuk terwijl je al 20 minuten in de aanval bent, daar geniet je minder van.”

De Tour de France Femmes-overwinning staat voor Van Vleuten zeker in de Top-5 van haar vele winst de afgelopen jaren. “Ik zag ook veel meer meisjes langs de kant van de weg dan voorgaande jaren. Dan zet ik graag veel handtekeningen, als ik ze daarmee motiveer om lekker te gaan sporten.”

Van Vleuten leverde een geweldige prestatie, ondanks een flinke buikgriep de eerste dagen. “Ik voelde me helemaal leeg, maar mijn ploeg heeft me toen enorm gesteund, door me uit de wind te houden en af en toe stiekem te duwen. De volgende dag zat ik nog wel tussen de champagnevelden een Tom Dumoulin-actie te doen, maar de dagen daarna herstelde ik in de koers.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Het rijden van de Tour de France overtrof alle verwachtingen van Van Vleuten: “Het was echt bizar zwaar, maar het was op mijn lijf geschreven. Ik kan gewoon heel veel trainingsbelasting aan, ook doordat ik met de mannen meetrain. Ik heb nog nooit zo’n zware koers gereden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Annemiek van Vleuten hier terug. 

Vergelijkbare artikelen