Sigrid Kaag acht samenwerking met JA21 en BBB onwaarschijnlijk

De twaalf D66-lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen maakten maandag bekend niet in een coalitie te willen met BBB, JA21 en de PVV omdat zij anders denken over de stikstofaanpak. Is D66-partijleider Sigrid Kaag hier blij mee? En hoe denkt ze in de Eerste Kamer voldoende steun te krijgen voor de stikstofaanpak, nu bijna iedereen het kabinetsplan afwijst.

“Wij staan voor een snelle aanpak van stikstofcrisis, wij willen bouwen, wij willen de agrariërs toekomst bieden, de economie willen wij open houden en we willen natuurherstel. Als je dan zegt dat de aanbevelingen van Remkes een stukje minder kunnen. Als je net als JA21 tegen de klimaatwet stemt. En als je op alles af wil dingen wat urgent is, dan is het lastig om samenwerking te zien”, stelt Sigrid Kaag.

Uitsluiten?

Dat is volgens de D66-partijleider niet uitsluiten. “Het is zeggen dat wij die ambities hebben. We willen versnellen waar mogelijk en dat doen we natuurlijk in samenwerking. Het is wat anders dan uitsluiten op waarden, wat we altijd stelselmatig hebben gedaan bij Forum voor Democratie en de PVV.” De partij van Kaag wil voor samenwerkingen niet afdoen aan de plannen die ze hebben. “Haast is geboden. De natuur, economie, agrarische sector en de woonagenda dulden niet zo veel uitstel meer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wanhoopsdaad CDA

”Niemand is aan het onmogelijke gehouden”, een quote van Sigrid Kaag in WNL op Zondag, die door het CDA aangegrepen werd om te verklaren dat het stikstofdoel van 2030 niet heilig is. “Ik denk dat wij heel duidelijk zijn. Die doelen staan voor ons. Als een andere partij als een wanhoopsdaad zich daaraan vast moet klampen om te zeggen dat er ruimte is. Dat is gewoon niet zo nodig, want ik heb dat niet gezegd. Belangrijker is dat we gaan doen wat we hebben afgesproken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sigrid Kaag terug.

Vergelijkbare artikelen