“Twee Nederlanders in de Formule 1 is heel bijzonder”

Na drie maanden winterstop is het wachten voor Formule 1-fans eindelijk voorbij. Komend weekend barst het racecircus met wereldkampioen Max Verstappen en kersvers coureur Nyck de Vries los in Bahrein. Wat kunnen we van het komende seizoen verwachten? 

Chiel van Koldenhoven is kersvers pitreporter voor Viaplay en mag het komende Formule 1-seizoen verslag doen van de races. En natuurlijk van de prestaties van Max Verstappen en nieuwkomer Nyck de Vries. “Ik weet niet of veel mensen het door hebben, maar dat er twee Nederlanders aan de start staan, is echt heel bijzonder.”

Twee Nederlanders

De laatste keer dat er twee landgenoten in de hoogste raceklasse rondreden was in 2006 en toen maar voor drie races. “Dat was toch even anders. Nu heb je Max Verstappen als wereldkampioen op pole position om voor zijn derde wereldtitel te gaan. En Nyck de Vries die na jaren vechten, teleurstellingen en toch zijn schouders eronder zetten, nu eindelijk zijn droom gaat waarmaken”, vertelt Van Koldenhoven.

“Nyck gaat het moeilijk krijgen”

Jan Lammers staat helemaal achter de woorden van Van Koldenhoven, maar we moeten niet vergeten dat de twee coureurs in verschillende situaties zitten, vertelt sportief directeur van de race in Zandvoort. “Max zit bij een topteam, waarschijnlijk het beste team en Nyck zit best in een lastige situatie. Hij moet zich erin vechten en rond zijn team gaan verhalen dat het eventueel verkocht zou worden. Eigenlijk allemaal verhalen waar je niet op zit te wachten. Nyck gaat het in meerdere opzichten moeilijker krijgen dan Max.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de start van de Formule 1 terug.

Vergelijkbare artikelen