Jan Lammers, Amber Brantsen en Steijn Schothorst over de wereldtitel van Max Verstappen

Spannender kon het niet zijn: in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race schreef Max Verstappen sportgeschiedenis door als eerste Nederlander wereldkampioen Formule 1 te worden. Lewis Hamilton had bijna de gehele race de leiding in handen, maar na een bizar einde greep de Nederlander alsnog de winst. Jan Lammers, Amber Brantsen en jeugdvriend van Verstappen, Steijn Schothorst keken terug op het succesvolle weekend.

Jan Lammers is van mening dat het Mercedes van Lewis Hamilton niet moet zeuren over het verloop van de race. “De teams moesten kiezen wat te doen op het moment dat Latifi geparkeerd stond. Dat is een keuze tussen lef en laf. Mercedes koos ervoor om door te rijden op de oude banden, terwijl Red Bull naar binnen ging. Dat is een keuze die je maakt en als die naderhand verkeerd uitpakt, dan moet je verder niet piepen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Lammers, Amber Brantsen & Steijn Schothorst terug. 

Vergelijkbare artikelen