Barbara van Beukering verloor haar haren door een auto-immuunziekte

Ze verloor dierbaren, haar gezin doorstond een zware tijd en als klap op de vuurpijl vielen haar haren uit door een auto-immuunziekte. 2020 was voor Barbara van Beukering een regelrecht rampjaar. Haar nieuwe boek ‘Het jaar waarin ik mijn haar verloor’ gaat precies daarover. Hoe is het om als vrouw een stuk van je identiteit te verliezen? 

2020 was voor journaliste Barbara van Beukering een regelrecht rampjaar. Ze verloor vrienden en familie en tot overmaat van ramp begonnen haar haren uit te vallen door een auto-immuunziekte. Destijds zat ze ook aan tafel, maar viel niet op dat ze een haarwerk droeg. “Ik was al dagen van tevoren ongelofelijk zenuwachtig. Niet omdat ik bij Op1 aan tafel zat, maar omdat ik bang was dat de kijker zou zien dat ik een haarwerk droeg.” Angst die voortkwam uit het feit dat van Beukering niemand durfde te vertellen dat ze haar haren verloor. “Ik had het zelfs niet aan mijn eigen omgeving vertelt, dus ik droeg het geheim met me mee.”

Artikel gaat verder onder de video

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Visagie

Op het moment dat de journaliste voor de uitzending de visagie in moest, viel ze bijna door de mand. “Ze doen dan altijd eerst je gezicht en dan je haar, ‘daar ga ik’, dacht ik. Toen heb ik aan de visagiste gevraagd of ze gevaccineerd was tegen corona. Ze vertelde van niet, maar ze wilde het er liever niet over hebben. Toen zei ik dat ik het ergens ook niet over wilde hebben en dat was dat ik een haarwerk droeg. We hadden samen een geheimpje.”

Kijk hier het hele gesprek met Barbara van Beukering terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen