Journalist Barbara van Beukering over de ’50 manieren om afscheid te nemen’

Dood gaan we allemaal, maar afscheid nemen van het leven kan op heel veel verschillende manieren. De populairste krantenrubriek over doodgaan krijgt zelfs een eigen boek. Journalist Barbara van Beukering voerde gesprekken met nabestaanden, die er voor zorgden dat ze van haar eigen doodsangst af is.

Vijftig mensen
Journalist Barbara van Beukering interviewde 50 mensen die een geliefde verloren. “Ik heb heel verschillende verhalen gehoord. In bijna ieder verhaal zit wel iets van hoe ik het zelf ook zou willen, maar ook hoe ik het zelf niet zo willen. Je hoopt bijvoorbeeld dat je niet in angst en paniek komt te overlijden.” Dat laatste zag Van Beukering bij haar eigen vader gebeuren. “Toen ik 25 was overleed mijn vader aan darmkanker en hij kon het niet onder ogen zien. Hij was echt in paniek en dat was voor mij als dochter traumatisch om mee te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Barbara van Beukering terug. 

Vergelijkbare artikelen