Gover Meit geeft zichzelf een staande ovatie

Stefano Keizers is nu definitief klaar met Stefano Keizers. Gover Meit, zoals de cabaretier echt heet, loopt na bijna acht jaar als zijn alter ego tegen zijn artistieke grenzen aan en vindt het tijd voor iets nieuws. Over wat we kunnen verwachten en of de persoon Gover Meit wel wordt geaccepteerd, vertelt hij bij Op1.

Gover Meit loopt na bijna acht jaar als zijn alter ego Stefano Keizers tegen zijn artistieke grenzen aan en vindt het tijd voor iets nieuws. Niet alleen voor zichzelf, maar ook in de talkshow waar hij plotseling opstaat om het interview staand te doen. “Ik ben er een beetje klaar mee dat er televisie wordt gemaakt met mensen die alleen maar zitten en praten.”

“Men vindt het altijd heel vervelend als ik wat onvoorspelbaars doe. Het is dan ook mogelijk dat vervolgens besloten wordt dat ik niet meer gebeld word, want hij staat wel eens op aan tafel.” Gover Meit windt er geen doekjes om: hij houdt erg van opvallen. “Maar ik denk dat ik dat ook doe om te laten zien dat je van het leven iets kan maken.”

Staande ovatie

“Ik weet niet of ik ooit van het stigma Stefano Keizers afkom, maar ik voel wel heel sterk dat ik in staat ben om mezelf als artiest een schop onder mijn reet te geven en weer in staat ben om iets anders te proberen.” Volgens de cabaretier is het nu tijd om een keer een schouderklopje te ontvangen. ”Ik wil mezelf een staande ovatie geven omdat ik vind wat ik de laatste jaren heb gedaan geweldig is.”

Stefano anders dan Gover?​

“Gedraagt Gover zich anders dan Stefano?”, vraagt politiek verslaggever Thomas van Groningen aan de cabaretier. “Nee, totaal niet. Stefano Keizers is een artiestennaam geweest, maar Stefano Keizers is wel meer geworden dan mezelf. “Ik heb zo’n drang om dingen te maken. Ik heb zo’n drang om originaliteit te zoeken in dingen. Dat wringt altijd en gaat moeilijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Gover Meit die afscheid neemt van zijn alter ego Stefano Keizers.

Vergelijkbare artikelen