Gert-Jan Segers wil inreisverbod voor hooggeplaatste Iraniërs en hun familieleden

Europa moet meer druk uitoefenen op het Iraanse regime en daarbij moet Nederland voorop lopen. Dat schrijft ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers samen met negen andere fractievoorzitters vandaag in een opiniestuk in De Volkskrant. Segers vindt dat het kabinet tot nu toe onvoldoende heeft gehandeld en een stap naar voren moet zetten. In Op1 vertelt hij wat er moet gebeuren.

Een opiniestuk van tien fractievoorzitters vrijdag in De Volkskrant. Dat gebeurt niet vaak. Ze roepen op tot een Europese vuist tegen het Iraanse regime dat steeds meer demonstranten executeert. Segers vindt dat het kabinet tot nu toe onvoldoende heeft gehandeld en een stap naar voren moet zetten.

Inreisverbod

De ChristenUnie-leider pleit voor een inreisverbod voor hooggeplaatste Iraniërs en hun familieleden. “Dat weten ze dat mensen die deel uitmaken van het regime, dat als ze reizen naar een vrij land, gearresteerd kunnen worden. Dat betekent dat familieleden van deze mensen die naar het vrije Westen worden gestuurd om hier te studeren, ze hier de vrijheid niet meer hebben. We moeten met de vrije wereld de handen ineen slaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Europese plannen

Europa moet volgens Gert-Jan Segers meer druk uitoefenen op het Iraanse regime en daarbij moet Nederland voorop lopen. “Je moet je rug rechthouden en je moet hier consequenties aan verbinden. Dat moet samen met de Europese Unie en alle andere landen. We hebben elkaar heel hard nodig hierin. Als we nu zwijgen, zijn we medeverantwoordelijk voor dat wat er gebeurt.”

Daarom wil Segers een Europese vuist maken tegen het extreem strenge Iraanse regime. “Binnen de Europese Commissie zijn er plannen om de Iraanse Revolutionaire Garde op de sanctielijst te plaatsen. Dat moet heel snel gaan gebeuren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gert-Jan Segers over Iran terug.

Vergelijkbare artikelen