Matin Abbasi en Beri Shalmashi over de protesten in Iran

Met gevaar voor eigen leven blijven de Iraniërs protesteren voor meer vrijheid. Al maanden worden de demonstranten beschoten, opgepakt, gefolterd en zelfs ter dood veroordeeld. De Nederlands-Iraanse Matin Abbasi en Beri Shalmashi hebben familie en vrienden in het land en maken zich grote zorgen.

Ongekend

Met gevaar voor eigen leven gaan mensen in Iran de straat op om te protesteren voor meer vrijheid. Beri Shalmashi is trots op haar landgenoten. “Het is zo moedig om te zien, het is bijzonder om te zien en tegelijkertijd verschrikkelijk om dit van zo’n afstand te observeren. Dit is waar onze generatie al ons hele leven op wacht”, gaat Shalmashi verder. “Deze moed is ongekend.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen