“Je ziet dat Poetin het Westen blijft onderschatten”

Op 24 februari brak een oorlog uit die Europa nog altijd in zijn greep houdt: Rusland viel Oekraïne binnen. Karina Herasimenko leidde een fijn leven, maar is nog altijd met haar kinderen op de vlucht. Vanavond in Op1 blikken we met Karina en oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif terug op een van grootste Europese gebeurtenissen van de afgelopen tijd.

Op donderdag 24 februari werd de wereld om 5 uur ’s ochtends ruw wakker geschud met het nieuws dat Rusland de aanval op Oekraïne had ingezet. Iets wat Mart de Kruif van tevoren niet helemaal had verwacht. In januari, toen de spanningen in en rondom Oekraïne enorm opliepen, vermoedde De Kruif geen groot offensief. De prijs voor Poetin zou te hoog zijn. “Hij heeft het toch gedaan.”

“Je ziet tot op de dag van vandaag dat het Westen en de vastberadenheid om Oekraïne te ondersteunen onderschat. Maar vooral ook de kracht van het Oekraïense leger onderschat. Dat blijft hij structureel doen. Anders zou hij de oorlog niet voortzetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Karina Herasimenko en Mart de Kruif terug.

Vergelijkbare artikelen