Vader van Sanil B. denkt dat er nog bewijs is dat zijn zoon zou kunnen vrijpleiten

Youness, de vader van hoofdverdachte in de Mallorca-zaak Sanil B, denkt dat er videobeelden zijn die zijn zoon mogelijk vrijpleiten van het doodschoppen van Carlo Heuvelman. Hij wil zijn snackkar ter waarde van 15.000 euro verkopen en looft de opbrengst uit als tipgeld. Dinsdag was hij te gast samen met zijn advocaat Peter Plasman en rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

Acht van de negen verdachten in de geruchtmakende Mallorcazaak werden onlangs veroordeeld door de rechter. Sanil B. kreeg de hoogste straf, maar liefst zeven jaar, voor doodslag op Carlo Heuvelman. De vader van Sanil B. denkt dat er nog belangrijk bewijs ontbreekt dat in het voordeel van zijn zoon kan zijn.

“Ik geloof er nog steeds in dat mijn zoon niks met de dood van Carlo te maken heeft”, vertelt Youness. “Iedereen wil natuurlijk de waarheid weten, die moet natuurlijk wel komen.” En daarom wil de vader zijn snackkar ter waarde van 15.000 euro verkopen en de opbrengst uitloven als tipgeld.

Wel veroordeeld

“Hij is berecht voor iets wat hij niet gedaan heeft, en dat doet extra pijn”, zegt Youness. Maar daar denkt de rechtbank echt anders over, weet ook Saskia Belleman. De rechtbankverslaggever volgt de zaak op de voet. “De rechtbank zegt dat het voor hen duidelijk is dat Sanil B. Carlo tegen het hoofd heeft geschopt. Hij heeft tegen de rechtbank gezegd dat hij dat nooit zou doen, maar vervolgens hebben we naar filmpjes gekeken waar hij dat wel deed.”

Daarbij is er ook een ooggetuige die zegt hem te herkennen, vertelt Saskia. “En er is DNA van Carlo Heuvelman aangetroffen op een schoen van Sanil B. Daar heeft hij niet echt een verklaring voor. De rechtbank is ervan overtuigd dat hij echt degene is, samen met iemand anders, die Carlo heeft geschopt. Wie die tweede is geweest, dat weten ze niet.”

Kijk hier het hele gesprek met Youness, Peter Plasman en Saskia Belleman terug.

Vergelijkbare artikelen