“Kiezen voor Noppert was een gewaagde keuze”

Maandag speelde Oranje tegen Senegal zijn eerste wedstrijd op het WK in Qatar, maar zonder OneLove-band omdat de FIFA dreigt met een gele kaart. Met voetbalcommentator Suse van Kleef en oud-profvoetballer Jan van Halst praten we over het laatste WK-nieuws, de huidige situatie in Qatar en natuurlijk over de wedstrijd van het Nederlands Elftal.

“Een totale opluchting, niet alleen voor het hele land maar ook voor de bondscoach”, aldus Jan van Halst over de winst die Oranje gisteren heeft gepakt tegen Senegal. Ook Suse van Kleef vindt dat Van Gaal trots mag zijn op deze presentatie van zijn team. “Als je met 2-0 wint, al gaat het met horten, stroeve en stropen, en alle synoniemen die we vanavond gehoord hebben, dan mag je lekker naar je hotel gaan en tevreden zijn.”

Debuut Noppert

Wat volgens de voetbalcommentator en oud-profvoetballer vooral opviel aan deze wedstrijd, is het debuut van keeper Andries Noppert. “Hij is iemand die vrijwel uit het niets komt. Vorig jaar nog bij Go Ahead Eagles op de bank zat en aantal wedstrijden goed gekeept heeft, en nu ineens bij Oranje staat,” beargumenteert Suse. Een gewaagde keuze van de bondscoach vindt Van Halst. “Het meest gemakkelijke was Jasper Cillessen, of Bijlow, lekker veilig, Maar daar is Van Gaal niet van. Dat is een gok, maar het zorgt ook voor een nieuwe dynamiek binnen zo’n groep.”

OneLove-band

Door het besluit van FIFA om een gele kaart te geven aan voetballers die spelen met de OneLove-band, speelt de aanvoerder Virgil van Dijk van Oranje niet met de band tijdens het WK. Volgens Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB, kan Oranje geen kant op en moeten zij wel zonder de band spelen. “Dat is niet helemaal waar. Je kan natuurlijk creatiever zijn in je oplossing”, stelt van Kleef.  Ook volgens Van Halst was dit het moment voor Oranje om zich uit te spreken. “Hoe mooi zou het zijn geweest, als Van Dijk had gezegd ‘ik pak die gele kaart gewoon.'”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Suse van Kleef en Jan van Halst terug.

Vergelijkbare artikelen