Wesley Sneijder deelt hilarische anekdote over Qatar

Gaan Louis van Gaal en de Oranjespelers ons in de hitte van Qatar de felbegeerde wereldtitel bezorgen? In Op1 blikken we vooruit op het controversiële toernooi met voormalig perschef Kees Jansma en recordinternational Wesley Sneijder, die weet dat het voetballen in het land van de sjeiks echt anders is dan de spelers gewend zijn.

“De bondscoach denkt over alles na”, vertelt Kees Jansma over zijn beslissing om gelijk in de hitte van Qatar te trainen. “Er zijn nog maar een paar dagen te gaan, dus ze moeten zo snel mogelijk acclimatiseren. Dus vanaf dag één de hitte in.” Volgens de voormalig perschef van het Nederlands elftal hoort dat bij het grote plan van Louis van Gaal. “Je weet het maar nooit met de Qatarese. Ze kunnen zo de airco uitzetten”, zegt Wesley Sneijder. “Je moet dus op alles voorbereid zijn.”

Kaart geseponeerd

Dat de wedstrijdbeleving in Qatar anders is, dan wij in Nederland gewend zijn weet Sneijder als geen ander. Toen de recordinternational een onterechte rode kaart kreeg in Qatar, vertelde hij de sjeik nooit meer te spelen. “Binnen anderhalve dag was de kaart geseponeerd, de scheidsrechter twee wedstrijden geschorst en we kregen een scheidsrechter uit Zwitserland die Schneider heette.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Wesley Sneijder en Kees Jansma terug.

Vergelijkbare artikelen