Michael van Praag: ”Blatter had moeten ingrijpen bij toewijzing WK aan Qatar”

Geen Jasper Cillessen, wel Xavi Simons en Jeremie Frimpong. Bondscoach Louis van Gaal maakte vandaag bekend met welke 26 spelers hij wereldkampioen wil gaan worden in Qatar. Over de selectie en over hoe het is voor de spelers om naar zo’n maatschappelijk gevoelig toernooi te gaan praten we met oud-international Hedwiges Maduro en voormalig KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Grootste verassing

De grootste verassing in de WK-selectie is volgens Hedwiges Maduro het ontbreken van keepers Jasper Cillessen en Mark Flekken. ”De keeperskwestie is denk ik wel het grootste probleem geweest bij het bekendmaken van de WK-selectie.” Wie ook mee gaat naar Qatar is het jonge talent Xavi Simons. ”Momenteel de beste speler in de Eredivisie. Hij speelt heel goed bij PSV. Hij is talentvol, een creatieveling, een echte nummer tien. Een jongen die aan de bal het verschil kan maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Blatter

Oud-FIFA-baas Blatter heeft gezegd dat de toewijzing van het WK aan Qatar een fout was. Michael van Praag vindt dat Blatter direct had moeten ingrijpen toen bekend werd dat er sprake was van omkoping bij het toewijzen van het WK aan Qatar. ”Hij kon het niet in zijn eentje terugtrekken want daar had hij zijn bestuur voor nodig, maar daar was het grootste gedeelte van omgekocht. Wat hij naar mijn smaak had moeten doen was alle landen bij elkaar halen en moeten zeggen dat het WK ongegrond verkregen is, dus dat we het niet gaan doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hedwiges Maduro en Michael van Praag terug. 

Vergelijkbare artikelen