De NPO wil Ongehoord Nederland een tweede sanctie opleggen

De NPO wil Ongehoord Nederland een tweede sanctie opleggen omdat de omroep niet voldoende bereid is om samen te werken binnen het publieke bestel. ON-voorzitter Arnold Karskens reageert voor het eerst bij Op1, samen met advocaat Hakan Külcü.

De NPO wil Ongehoord Nederland voor de tweede keer een sanctie opleggen, omdat de omroep niet voldoende bereid is om samen te werken binnen het publieke bestel. Onterecht, vindt Karskens. “We hebben een zienswijze gestuurd naar de NPO, waarin we dat onderuit halen.”

Volgens de voorzitter is Ongehoord Nederland altijd bereid om samen te werken met de NPO en andere omroepen. “Je kunt nergens aantonen dat we dat niet doen.” Karskens stelt dat het tegenovergestelde waar is. “Alle omroepen weigeren juist met ons in overleg samen te zitten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ophef

Aanleiding voor de tweede sanctie is de uitzending van Ongehoord Nieuws van 15 september. Daarin werden mensen van kleur als ‘neger’ aangeduid, wat veel ophef veroorzaakte. De advocaat van Ongehoord Nederland ziet dat er een verschuiving in de maatschappij heeft plaatsgevonden in de lading die het woord heeft. ON wil van de belading van het woord af. “Men wil het weer naar het neutrale trekken.”

Volgens Külcü had de omroep het wel beter kunnen aanstippen. “Juridisch gezien hebben we de vrijheid van meningsuiting en dit valt binnen de perken. En de vrijheid van meningsuiting moeten we heel ruim houden. Men had het woord ‘neger’ wel beter kunnen omkleden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier terug hoe Arnold Karskens en Hakan Külcü reageren op aangekondigde sancties door NPO.

Vergelijkbare artikelen