Wat moet er gebeuren met de pensioenpot van bijna 1500 miljard euro?

Wat gaat er gebeuren met de pensioenpot van bijna 1500 miljard euro? De coalitie is vastbesloten het gigantische bedrag over miljoenen persoonlijke pensioenpotjes te verdelen, maar het is de vraag of de oppositie daar morgen mee akkoord gaat. Politiek verslaggever Thomas van Groningen heeft vanavond het laatste nieuws uit de Haagse wandelgangen.

De spanningen rondom de nieuwe pensioenwet zijn groot in de Tweede Kamer. Moet de bijna 1500 miljard die in de pensioenpot zit, verdeeld worden? “De regeringspartijen willen deze wet erdoorheen hebben”, vertelt Thomas van Groningen. “Ze staan erachter, er is jarenlang over vergaderd en daarom kunnen ze dit steunen.”

Eerste Kamer

Het probleem is dat de regeringspartijen geen meerderheid hebben in de Eerste Kamer. Daarom is de steun van enkele oppositiepartijen nodig. En of dat lukt, is de vraag. “Op rechts gaat dat niet lukken, dus ze zullen één van de twee partijen op links, PvdA of GroenLinks, nodig hebben. Die fracties zeggen dat er meer tijd nodig is. Volgens hen is het ingewikkeld en ze hebben nog veel vragen. Ze willen eerst duidelijkheid voor ze hun zegen geven”, aldus Van Groningen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Pensioendeskundigen

Een groot aantal pensioendeskundigen schaarde zich gisteren juist achter de wet. Volgens hen pakt het positief uit en is het huidige stelsel niet houdbaar. Van Groningen: “Werkgevers en vakbonden waren het hier over eens en er is veel over gesproken, maar het argument: ‘we hebben er veel over gesproken’, is natuurlijk nooit een heel sterk argument.”

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug.

 

Vergelijkbare artikelen