”Trump is met deuren aan het smijten en is boos op allerlei mensen”

De grote Republikeinse zege, die Donald Trump zo graag wilde, lijkt er niet van te komen. Wat betekent dat voor de mogelijke ambities van de voormalige president? In Op1 blikken we vooruit én bespreken het laatste nieuws over de midterms met Amerikadeskundige Raymond Mens.

Hoge opkomst

Het lijkt erop dat de Democraten er baat bij hebben gehad dat de opkomst hoog was bij de midterms. ”Vooral de Democraten maken zich altijd zorgen bij tussentijdse verkiezingen, want hun stemmers die komen maar niet opdagen. Een belangrijk deel van hun stemmers zijn jongeren. Je mag al van geluk spreken als die bij presidentsverkiezingen hun bed uitkomen. Maar nu blijkt uit de eerste cijfers dat die massaal zijn komen opdagen. En dat heeft er mede voor gezorgd dat de Democraten wel verliezen, maar dat die verliezen wel enorm beperkt blijven”, aldus Raymond Mens.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Strijd om Senaat nog onbeslist

Het lijkt erop dat de Republikeinen wel een meerderheid gaan halen in het Huis van Afgevaardigden. Maar de strijd om de macht in de Senaat is nog ongekend spannend. Waarschijnlijk is er pas over een kleine maand duidelijkheid welke partij daar de meerderheid haalt, omdat in de staat Georgia zowel de kandidaat van de Democraten als van de Republikeinen niet de vereiste 50% van de stemmen gehaald heeft. Daarom moet er opnieuw gestemd worden op 6 december.

Trump

De tegenvallende resultaten voor de Republikeinen zijn een flinke domper voor oud-president Trump. ”De laatste berichten zijn dat hij met deuren aan het smijten is en heel erg boos is op allerlei mensen. Hij had gehoopt op een enorme overwinning. En met name ook van de door hem gekozen kandidaten. Dan had hij kunnen zeggen dat het allemaal door hem gekomen was. En dus dat hij dan de kandidaat voor 2024 zou zijn.”

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens terug.

Vergelijkbare artikelen