Te weinig opvangplekken voor jonge asielzoekers

Na maanden van onderhandelingen leek er eindelijk een nieuwe asielwet op komst, maar de VVD-fractie gaat nog niet akkoord. Partijleider Rutte moet nu de impasse doorbreken bij zijn eigen fractie. Ondertussen maakt COA-bestuurslid Joeri Kapteijns zich zorgen, want er zijn veel te weinig plekken voor de opvang van jonge asielzoekers. Hij schuift aan met Arjen van Drunen, wethouder Wonen in Breda.

Nog steeds is er geen asielwet. Premier Rutte schuift dinsdag aan bij de VVD-fractie om de druk op te voeren. En dat terwijl er nog steeds veel te weinig plekken zijn voor alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Tekort aan plekken

COA-bestuurslid Joeri Kapteijns maakt zich zorgen, want er zijn veel te weinig plekken voor de opvang van jonge asielzoekers. “Het zijn jongeren die uit een landen komen waar oorlog en geweld is. Ze hebben zonder hun ouders hun reis ondernomen en zijn in Nederland gekomen. Ze doen er alles aan om uit hun land van herkomst te gaan, omdat daar oorlog is.”

De jongeren die hier alleen aankomen hebben veel meegemaakt, ziet het bestuurslid van het COA. “Het zijn kinderen die helemaal alleen zijn. Die alle aandacht en opvang verdienen die ze nodig hebben. Op dit moment is er een tekort aan plekken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joeri Kapteijns en Arjen van Drunen terug.

Vergelijkbare artikelen