Wesley Sneijder, Kees Jansma en Lodewijk Asscher halen 185.000 euro op voor Ondiep

Met de ruim 185.000 opgehaalde euro’s moet de Utrechtse volkswijk Ondiep de komende maanden er warmpjes bij zitten. Wesley Sneijder, die daar geboren is én er zijn talent ontdekte, organiseerde met onder anderen Kees Jansma en Lodewijk Asscher een benefietavond. In Op1 vertellen ze erover en blikken we uiteraard alvast vooruit op het WK in Qatar.

Met de ruim 185.000 opgehaalde euro’s moet de Utrechtse volkswijk Ondiep de komende maanden er warmpjes bij zitten. “De teller is nog steeds gaande”, vertelt Wesley Sneijder. “Als je ziet welke problemen er zijn ontstaan in de wijk, kan je wel zeggen dat je trots kan zijn.”

Sneijder groeide op in de volksbuurt Ondiep. “Er is heel veel armoede. Dat heb ik in de afgelopen jaren al gezien bij de voedselbanken.” Daar zet de recordinternational zich ieder jaar voor in. Met deze actie wil de voormalig voetballer zich inzetten voor de jeugd, door het geld te doneren aan de voetbalclub DHSC. “Veel kinderen kunnen de contributie niet meer betalen.”

“Je kan als club twee dingen doen. Of de mensen blijven buiten, want de contributie wordt niet betaald. Of je gaat wat organiseren, zodat er geld binnenkomt. Daarmee kunnen wij wat organiseren.” Op een gegeven moment kwamen clubleden vaker douchen bij de vereniging. “Ze mochten thuis niet meer douchen.” Bij de club zijn ze allemaal welkom. “Ook de broertjes, zusjes en ouders.” Volgens Sneijder is dit pas het begin. “Dit is een aftrap. Het moet de bedoeling zijn dat andere mensen of oud-collega’s het voorbeeld gaan volgen.”

Kijk hier het hele gesprek met Wesley Sneijder, Kees Jansma en Lodewijk Asscher terug.

Vergelijkbare artikelen