Paul Haenen over ‘Het vrolijke winterboek’

De wintertijd is weer ingegaan en om ons door de lange, donkere dagen te helpen komt Paul Haenen met ‘Het vrolijke winterboek’. Met opbeurende beschouwingen van Dominee Gremdaat en humoristische maar ook aangrijpende verhalen van Margreet Dolman. Paul Haenen vertelt over zijn boek bij Op1.

De wintertijd is ingegaan en dus zijn de donkere dagen voor kerst weer begonnen. En juist kerst blijkt voor veel mensen een behoorlijke opgave. “Je wordt onderdruk gezet. Je moet naar je schoonfamilie gaan, je moet naar je eigen familie gaan. Dat terwijl je weet dat er spanning is, maar je moet voor je ouders vriendelijk blijven. Het wordt steeds moeilijker om het af te zeggen.”

Kerst in België

Zelf heeft Haenen die ideale oplossing gevonden: hij viert kerst niet meer in Nederland. “Mijn redding is dat we kerst in België zijn gaan vieren. We waren zelf heel arm en dan gingen we bij rijke mensen een paar dagen logeren. Ik vind de donkere dagen nu heel leuk.”

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen