De NPO wil een tweede sanctie opleggen aan Ongehoord Nederland

De NPO wil een tweede sanctie opleggen aan Ongehoord Nederland. De omroep zou niet voldoende bereid zijn geweest om samen te werken. De afgelopen dagen kwam ook FvD zwaar onder vuur te liggen vanwege een intimiderend filmpje. Zijn er grenzen aan wat je in de media kan zeggen? We praten erover met onderzoeksjournalist Harm Ede Botje en hoogleraar politieke communicatie Claes de Vreese.

De NPO wil een nieuwe boete opleggen aan Ongehoord Nederland. Volgens De Vreese is het nog te vroeg om daar iets van te vinden. “Ze (Ongehoord Nederland, red.) hebben twee weken om te reageren. Het is ook belangrijk om goed te kijken naar wat er nou precies de aanklacht is. De aanklacht is een gebrek aan samenwerking, maar dat is een open begrip.”

Forum voor Democratie

De afgelopen dagen kwam ook Forum voor Democratie zwaar onder vuur te liggen vanwege een intimiderend filmpje. Daarom pleitte Harm Ede Botje voor een cordon sanitaire rond Forum voor Democratie in het NRC. “Forum voor Democratie is op zoek naar ophef”, vertelt de onderzoeksjournalist. “Dat heeft Baudet zelf ook gezegd. Dat is eigenlijk hun belangrijkste activiteit. Ze zijn niet bezig met wetgeving en ze zijn ook niet bij alle debatten in de Tweede Kamer. Je kan de megafoon verkleinen op het moment dat je niet elke keer dat Baudet iets zegt, onmiddellijk de microfoon onder zijn neus duwt.”

Mediaoptredens Baudet

Harm Ede Botje had zijn bedenkingen al bij FvD-leider toen hij jaren geleden te gast was bij verschillende media. Samen met Mischa Cohen maakte hij het boek ‘Mijn meningen zijn feiten: De wording van Thierry Baudet’. “We hadden er onze twijfels over. Inmiddels is dat wel echt veranderd. In de traditionele media treedt hij veel minder op. Nog steeds zie je in de Haagse wandelgangen veel mensen om hem heen. Je kan je afvragen of je dat wel moet doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen