Nasrdin Dchar en Simon de Waal over ‘Het Gouden Uur’

Wat gebeurt er nadat er een bloedige aanslag is gepleegd? Na een oorverdovende stilte volgt vaak paniek en angst voor een tweede klap. De nieuwe serie ‘Het Gouden Uur’, gespeeld door onder andere Nasrdin Dchar, volgt daders, slachtoffers en hulpdiensten in het eerste uur. Het uur dat het beste en slechtste in mensen naar boven brengt. De acteur schuift samen met scenarioschrijver Simon de Waal aan bij Op1.

De nieuwe serie ‘Het Gouden Uur’, gespeeld door onder andere Nasrdin Dchar, volgt daders, slachtoffers en hulpdiensten in het eerste uur na een aanslag. “Het gouden uur is het eerste uur na de aanslag” vertelt Simon de Waal. “Het is het uur waarin je de meeste voordeel kan halen. Je hebt de meeste kan op daders pakken, meeste kans op slachtoffers kunnen helpen en de meeste kans op het voorkomen van een tweede aanslag. Die negen van de tien keer te gebeuren staat.”

Mensen onder druk

​”Het is een combinatie van dingetjes die op zijn plek vallen”, zegt de scenarioschrijver, die ook parttime als rechercheur werkt, op de vraag hoe hij bij de serie is gekomen. “Met name was ik benieuwd naar wat doet het nou met mensen. Hoe meer je mensen onder druk zet, hoe meer je de echte reacties krijgt van mensen. Dit is een extreme vorm van mensen onder druk zetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Nasrdin Dchar en Simon de Waal terug.

Vergelijkbare artikelen