Ronit Palache en Lale Gül gaan in gesprek met geloofsverlaters

We waren aan het wachten op het nieuwe boek van Lale Gül, maar het werd een podcast. Samen met journalist Ronit Palache gaat ze in ‘Van God Los’ in gesprek met geloofsverlaters. Hoe moeilijk is het om afscheid te nemen van je geloof als je religieus opgevoed bent? Het duo vertelt bij Op1 over deze vaak onzichtbare strijd.

“Ik verkeerde me alleen in mijn eigen bubbel. Ik kwam er door het maken van deze podcast achter dat ik heel veel dingen van mensen hoorde die ik ook had”, vertelt Lale Gül. “De details waren natuurlijk anders. Ik hoorde van joodse mensen dat ze twee vaatwassers hadden voor melk en vlees en voor serviezen enzo. Nou, dat hadden wij niet thuis. Maar ik weet wel hoe ongelooflijk belangrijk het is om halal te eten en dat ze doen alsof hun leven ervan afhangt als je een keer niet halal eet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lale Gül en Ronit Palache terug.

Vergelijkbare artikelen