Lale Gül is benoemd tot Nederlander van het jaar door Elsevier Weekblad

Lale Gül is gekozen tot Nederlander van het jaar. Volgens Elsevier Magazine verdient ze deze eretitel omdat ze het ‘lef had een grensverleggend boek te schrijven, waarmee ze een voorbeeld werd voor onderdrukte jonge moslima’s’. Bij Op1 blikt ze samen met de hoofdredacteur van het opinieblad Arendo Joustra terug op een veelbewogen jaar.

Lef
Hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, Arendo Joustra, was er mede verantwoordelijk voor dat Lale Gül uitgeroepen werd tot Nederlander van het jaar. Gül wordt zo in een illuster rijtje geplaatst, met onder andere prinses Beatrix. Joustra: “Ik vond het heel erg logisch. Het boek wordt grensverleggend genoemd en je moet in haar geval ook het lef hebben om het boek te schrijven en uit te geven. Ze werd door dit boek wel een verschoppeling. Om dit boek te schrijven, moet je echt wat durven.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bedreigingen
Lale Gül schreef haar boek niet zonder risico. Het levert haar nog altijd dagelijks bedreigingen op in haar inbox. “De gemiddelde persoon zou denk ik uit Nederland verhuizen als ze een inbox als de mijne zouden hebben.” Eerder zei Gül dan ook dat ze nooit meer een boek over de Islam zou schrijven. “Ik zou het inderdaad niemand aanraden en of ik het nog een keer zou doen, weet ik niet. Ik benoem het nog altijd wel in mijn columns.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Lale Gül terug.

Vergelijkbare artikelen