Karin Bloemen aan de slag als ambassadeur Commissie Hamer

Al veertig jaar trekt Karin Bloemen grappend en grollend het land door. Maar haar leven was niet altijd zo makkelijk. Ze werd in haar jeugd namelijk jarenlang misbruikt. Nu ze dat heeft omgezet in haar kracht, vecht ze als ambassadeur van de Commissie Hamer tegen seksueel misbruik. 

‘’Het was een jeugd vol met vernedering, belediging, verkrachting, slaan. Een afschuwelijke jeugd die ik niemand gun”, zegt Karin Bloemen. ”Maar helaas gebeurt het nog steeds elke dag in dit land.” Het kostte de zangeres vijftig jaar om over haar traumatische jeugd heen te komen. ”Pas toen ik mijn boek schreef met mijn eigen verhaal realiseerde ik me dat het zo lang duurt. Muziek was mijn redding. Het podium was mijn redding.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ambassadeur Commissie Hamer

Bloemen gaat nu aan de slag als ambassadeur van de Commissie Hamer, die zich bezighoudt met seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. ”Ik doe lezingen, trainingen en ik praat met verschillende mensen die in verschillende stichtingen zitten. We proberen een protocol te bedenken waardoor je je door al die vooroordelen en aannames heen kunt werken. Schuld en schaamte is genoeg om iemand voor eeuwig de mond te laten sluiten. En dat is het probleem. Praten moet je als slachtoffer. Mijn stokpaardje is dat als je niet praat, je de dader beschermt. Pas als je gaat praten kom je toe aan het helen van jezelf.”

Kijk hier het hele gesprek met Karin Bloemen terug.

Vergelijkbare artikelen