Familie Heuvelman tevreden over strafeis in Mallorcazaak

Celstraffen tot tien jaar eist de hoofdofficier van Midden-Nederland Rutger Jeuken tegen de hoofdverdachten van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman. Hoe was deze zitting voor de nabestaanden? De advocaat van de familie Edwin Bosch schuift samen met dhr. Jeuken aan bij Op1.

Sanil B.

Tegen Sanil B. is de hoogste straf geëist, namelijk tien jaar celstraf. ”Dat is omdat bij hem de meeste feiten bewezen kunnen worden verklaard wat ons betreft”, zegt hoofdofficier Jeuken. ”Dat is één keer doodslag en twee keer poging tot doodslag op nog andere op de grond liggende roerloze slachtoffers. De anderen hebben eigenlijk mindere feiten. Sommigen hebben alleen openlijke geweldpleging en een aantal heeft één keer poging tot doodslag.”

Tevreden, maar niet blij

Het was een zware dag voor de familie van Carlo Heuvelman, zegt hun advocaat Edwin Bosch. ”Ze zijn tevreden, maar niet blij met de strafeisen. Maar ze krijgen niet wat ze willen, en dat zijn antwoorden. Dat is frustrerend voor hen. Er zijn meerdere momenten geweest dat de verdachten erop zijn aangesproken. Maar het heeft niet mogen baten.”

Dat de verdachten geen helderheid gaven weegt zwaar in de strafeis volgens hoofdofficier Jeuken. ”Natuurlijk hoef je als verdachte niet mee te werken aan je eigen veroordeling. Maar in dit geval is het niet alleen zwijgen, maar ook nog gewoon zeggen dat het niet zo is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Edwin Bosch en Rutger Jeuken terug. 

Vergelijkbare artikelen