Ad Visser en Erik de Zwart over de populariteit van oude rockers

Rockers op leeftijd, van The Rolling Stones tot The Eagles, ze trekken nog steeds volle zalen en stadions. Dit weekend is een van de grootste zangers van de twintigste eeuw te bewonderen in Amsterdam, de 81-jarige Bob Dylan. Over de aantrekkingskracht van de oude rockers, en wat er voor nodig is om dat te worden, schuiven mister Toppop Ad Visser en radio-dj Erik de Zwart aan bij Op1.

“We zeggen van schrijvers op leeftijd toch ook niet dat dat ze er maar mee op moeten houden”, reageert Ad Visser op de aanstaande optredens van Bob Dylan. De 81-jarige zanger treedt zondag en maandag op in Amsterdam. “Dat is toch bullshit? Er is een verschil tussen algemeen entertainment zoals vrolijke liedjes. Dat is een bepaald niveau en dat komt daar niet bovenuit. Maar als je bij deze categorie komt, een categorie die dieper in het bestaan kan komen. Die worden beter naarmate ze ouder worden.”

“Laten we wel wezen”, vervolgt mister Toppop zich. “Als je niet wist dat Dylan 33 was, zou je toen al gezegd hebben dat hij zeker 81 is. Hij heeft een manier van stemvoering, waarvan je zegt: ‘dat kan helemaal niet.’ Natuurlijk kan het helemaal wel, want in kunst zijn geen regels en zo moet dat ook.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ad Visser en Erik de Zwart terug.

Vergelijkbare artikelen