Dick Berlijn: “De totale controle van Poetin wankelt”

Hoewel Poetin vorige week nog vier bezette regio’s in Oekraïne annexeerde, boekt het Russische leger op het slagveld alleen maar gigantische verliezen. Kan de Russische mobilisatie de Oekraïense opmars nog stoppen? Oud-commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn schuift aan samen met Mark Jacobs, die onderwater afluisterapparatuur produceert om pijpleidingen te beschermen.

Nu Rusland aan het front in Oekraïne maar terrein blijft verliezen, lijken ook in Poetins ‘inner circle’ de eerste scheuren te ontstaan. Volgens oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn wijzen meerdere hooggeplaatste Russen naar elkaar. “Je hebt de militaire bloggers, dat zijn ex-oorlogscorrespondenten. Die waren vooral heel belangrijk voor Poetin om het verhaal te vertellen en de hele propagandamachine draaiende te houden. Daarnaast heb je de veteranen, die belangrijk waren om mensen enthousiast te krijgen voor het leger. En tot slot heb je een aantal belangrijke personen die steunpilaren waren voor Poetin. Die partijen lijken het nu niet met elkaar eens te zijn.”

Wankelen

Volgens Berlijn zullen die partijen het sowieso niet altijd met elkaar eens geweest zijn, maar valt het op dat dit nieuws nu ook de buitenwereld bereikt. “Dat is echt opmerkelijk en het laat ook zien dat de totale controle die Poetin eigenlijk wil een beetje wankelt op dit moment.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen