Angela de Jong: ”Ik denk dat De Bevers gaan winnen”

Wie winnen vandaag de grootste Nederlandse televisieprijzen? We blikken vooruit op het 57e Gouden Televizier-Ring Gala met tv-recensent Angela de Jong en kijkcijferanalist Tina Nijkamp en we bespreken de groeiende kritiek op de prijzen.

Even Tot Hier

Als het aan Angela de Jong ligt gaat de Gouden Televizier-Ring vanavond naar ‘Even Tot Hier’. ”Dat heeft ons collectief door de coronacrisis getrokken. Ze pakken iedereen, en dat op een fantastisch creatieve manier. Ze zijn muzikaal ongeëvenaard. En ze slagen er in om met het programma ingewikkelde kwesties goed uit te leggen.”

De Bevers

De Bevers zijn als redelijk onbekend programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. ”Het wordt niet zo heel goed bekeken” zegt Tina Nijkamp. ”John de Bever is natuurlijk zanger en die heeft een grote fanbase. Hij heeft gewoon een goede marketingcampagne gevoerd.”

”Ik denk dat ze gaan winnen”, aldus Angela de Jong. Dat betekent dat de prijs toch wel behoorlijk failliet is en dat er echt iets moet gaan veranderen in de manier waarop programma’s genomineerd kunnen worden. Als je wilt dat die prijs nog tien of twintig jaar meegaat en net zoveel statuur houdt als in het verleden toen grote programma’s wonnen, dan moet je daar wel iets aan doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Angela de Jong en Tina Nijkamp terug.

Vergelijkbare artikelen