Angela de Jong en Emma Smits over de serie ‘Au Pairs’

Tv-recensent Angela de Jong is helemaal weg van de Zeeuwse Emma Smits uit de serie Au Pairs. Niet alleen omdat ze in Miami 3 oppaskinderen onder haar hoede nam, terwijl moeders er 2,5 maand tussenuit kneep, maar ook omdat ze deze week op nationale tv vertelde dat ze op vrouwen valt, terwijl ze dat haar hele leven niet heeft durven vertellen. 

Emma Smits uit de serie Au Pairs werd in Miami verliefd op een vrouw. Op nationale televisie vertelde ze aan haar ouders dat ze op vrouwen valt en dat was best spannend. “Je hebt zo’n wegrestaurant op Schiphol en daar heb ik het gelijk verteld. Eerst natuurlijk niet, ik begon met een heel lulverhaal, maar toen dacht ik ‘kom op Emma zeg het gewoon’ en toen zei ik het. Nou ja, tranen met tuiten natuurlijk, maar iedereen was heel lovend.”

Bevestiging

Dat Emma nu pas aan haar ouders kon vertellen dat ze op vrouwen valt, kwam ook door het feit dat ze nog nooit bevestiging had gehad. “Ik werd daar echt verliefd op een vrouw en voor Miami heb ik dat nog nooit gevoeld. Ik wist wel dat ik lesbisch was, maar niet 100% zeg maar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Tv-recensent Angela de Jong is helemaal weg van Emma. Die haar bovendien aan het denken zette. “Je weet iets wel, maar op het moment dat je dan iets ziet, komt het binnen. Jij (Emma. red) vertelde dat je al in de brugklas wist dat je waarschijnlijk op vrouwen viel. Je had daar een lesbische docent en toen je de reacties hoorde van je vrienden op het feit dat die vrouw lesbisch is, kroop je terug in je schulp. Dat vond ik eigenlijk best wel verdrietig.”

De Jong vertelt dat ze door dit soort verhalen is gaan nadenken over wat ze zelf allemaal heeft gezegd. “Ik ben ook moeder en we zeggen tegen onze kinderen altijd wel dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat iedereen welkom is, maar wat zeg ik onbewust nog meer als ik voor de televisie zit of op een ander moment. Daar werd ik erg door aan het denken gezet. Ook dat er in dat leuke koppie dat je daar van het scherm ziet spatten, zoveel twijfels kunnen zitten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen