Inez Weski beschuldigd van smokkelen informatie uit EBI

Was ook advocaat Inez Weski een doorgeefluik voor Ridouan Taghi? Dat beweert de verdediging van Youssef Taghi in de rechtszaal. Youssef, neef en ex-advocaat van Ridouan, wordt zelf ook verdacht van het doorspelen van informatie. Misdaadjournalist Yelle Tieleman praat ons bij. Hij heeft het dossier van de strafzaak in handen en was gisteren bij de zitting aanwezig.

Is er bewijs voor dat Weski berichten van Ridouan Taghi smokkelde uit de EBI? ”Het Openbaar Ministerie heeft gezegd dat alle bevindingen als het gaat over Weski, dat die aan de rechercheofficier zijn gestuurd. En dat is wel opvallend, omdat de rechercheofficier beslist of die bevindingen uiteindelijk ook leiden tot strafrechtelijk onderzoek. Dat doe je natuurlijk niet zomaar”, zegt Yelle Tieleman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Deelname aan criminele organisatie

De verdenking tegen Youssef Taghi voor het doorspelen van informatie van neef Ridouan Taghi is deelname aan een criminele organisatie. Als het waar blijkt te zijn dat Inez Weski zich ook schuldig heeft gemaakt aan dit feit, dan zal ook zij verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie. Een zeer ernstige verdenking, zegt Tieleman. Weski zegt zich te beroepen op nadere stappen tegen de beschuldiging.

Kijk hier het hele gesprek met Yelle Tieleman terug.

Vergelijkbare artikelen