Ridouan Taghi en Mohammed Bouyeri communiceren met elkaar vanuit gevangenis

Hoe kan het dat Ridouan Taghi en Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, elkaar brieven kunnen schrijven vanuit de gevangenis? Onbegrijpelijk, vindt PvdA-Kamerlid Songül Mutluer. Ze vindt dat de correspondentie per direct moet worden gestopt.

Afgelopen weekend ontstond commotie omdat topcrimineel Ridouan Taghi en de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, contact hebben gehad. “Het is idioot te noemen dat wij extra beveiligde gevangenissen hebben, en de communicatie tussen kopstukken tot stand kan komen. En daarmee ook criminele activiteiten kunnen worden voortgezet”, zegt Songül Mutluer.

Oplossing

“We hebben antwoorden gevraagd over wat hij (minister Weerwind van Rechtsbescherming, red.) nu gaat doen. Er is een dreiging en wij kunnen ons niet veroorloven dat er iets gebeurt, met de kennis die we nu hebben”, vertelt het PvdA-Kamerlid. “Mijn vraag aan de minister is welke acute maatregelen hij nu gaat nemen, om communicatie vanuit beveiligde gevangenissen stop te zetten.”

De ondermijnende criminaliteit heeft volgens Mutluer de bovenwereld al lang bereikt. “We moeten dit dreigement heel serieus oppakken. Als het nu nodig is dat die communicatie stop wordt gezet, dan zijn wij daar voorstander van. Daarnaast vragen we ook om maatregelen te nemen voor de toekomst.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Songül Mutluer terug.

Vergelijkbare artikelen