Thomas van Groningen over dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen

De twee dagen na Prinsjesdag staan traditiegetrouw de Algemene Politieke Beschouwingen op het programma in de Tweede Kamer. Het debat is voor de oppositie hét moment om het kabinet aan de tand te voelen over de plannen voor het komende jaar. Hoe brengt de coalitie van Rutte & co het ervan af? Politiek verslaggever Thomas van Groningen vertelt het bij Op1.

Baudet

Het meest opvallende moment van de dag was toen het voltallige kabinet wegliep tijdens de bijdrage van Thierry Baudet, die insinueerde dat vicepremier Sigrid Kaag mogelijk gerekruteerd was door een geheime dienst. ”Dat het voltallige kabinet weggelopen is tijdens een debat, dat hebben we nog nooit gezien”, zegt Thomas van Groningen. Toen het debat weer hervat werd, werd Baudet gevraagd zijn woorden terug te nemen door Kamervoorzitter Bergkamp. De FvD-leider weigerde dat, waarop hem de rest van de avond het woord ontnomen werd door de voorzitter.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Prijsplafond

Het ging tijdens de Algemene Politiek Beschouwingen vooral over het prijsplafond. ”Er zijn veel vragen bij de Kamer hoe dat er nou precies uit komt te zien. En veel partijen in de Tweede Kamer willen horen van dit kabinet wat hun langere termijnplan is. Het is pleisters plakken, problemen oplossen, brandjes blussen. Maar komt er ook nog een plan waar Nederland uiteindelijk naar toe gaat? Of blijft het een land dat alleen maar geregeerd wordt door mensen die maar brandjes blussen? Die boodschap zat vandaag heel erg in dat debat.”

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug. 

Vergelijkbare artikelen