Nieuw zedenslachtoffer naar voren gekomen in onderzoek Donny M.

Donny M. bekende gisteren, in een voor de familie zeer emotionele rechtbankzitting, dat hij de negenjarige Gino heeft ontvoerd, gedrogeerd, misbruikt en gedood. In Op1 bespreken we de laatste ontwikkelingen met advocaat van de familie Phil Boonen en misdaadverslaggever van De Limburger Bas Dingemanse.

Donny M. bekende gisteren de 9-jarige Gino te hebben vermoord. De familie is hier vorige week op voorbereid, vertelt hun advocaat Phil Boonen. Hij geeft aan dat er sprake is van een dubbel gevoel bij de familie. ”Het zijn natuurlijk gruwelijkheden die zij te horen hebben gekregen. Maar ze hadden ook heel veel vragen. En als je die antwoorden niet krijgt, dan ga je zelf in je hoofd allerlei scenario’s bedenken. Iedere dag wordt dat scenario zwarter en zwarter. En nu weten ze het, en dat is gruwelijk, maar je kunt het wel langzaam een plekje gaan geven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nieuw slachtoffer

Misdaadverslaggever Bas Dingemanse zegt dat Donny M. vooral dingen heeft bekend waar forensisch of ander bewijs voor is. Maar bij de officier van justitie leeft het vermoeden dat er misschien nog meer in het vat zit. ”Dat gaat hij misschien pas bekennen op het moment dat ook daar bewijs voor ligt. In dit onderzoek is ook een nieuw zedenslachtoffer naar voren gekomen. Ze hebben kinderpornografisch materiaal gevonden dat hij heeft gemaakt. Het is in 2018 of 2019 gebeurd, die jongen was 16/17 jaar oud, dus nog minderjarig. Donny was op dat moment 19. Die heeft in bewusteloze toestand deze jongen gefilmd en daar ontucht mee gepleegd.” De politie heeft de jongen opgespoord, verteld wat er gebeurd is en het slachtoffer gevraagd of hij aangifte wil doen tegen M.

Kijk hier het hele gesprek met Phil Boonen en Bas Dingemanse terug.

Vergelijkbare artikelen