Mike Boddé, Dieuwertje Blok en Floris Kortie over ‘Podium Klassiek’

Na acht jaar Podium Witteman met Paul Witteman ging het programma gisteren verder onder een nieuwe naam: Podium Klassiek. Aan kersvers presentatieduo Dieuwertje Blok en Floris Kortie de taak om klassieke muziek toegankelijk te maken op tv. Het duo vertelt samen met huispianist Mike Boddé hoe ze dat dit seizoen gaan doen.

Na acht jaar ‘Podium Witteman’ met Paul Witteman trapte zondag het kersverse presentatieduo Dieuwertje Blok en Floris Kortie af met Podium Klassiek, met vaste huispianist Mike Boddé. “Mijn intentie is om heel veel mensen kennis te laten maken met heel veel mooie muziek”, vertelt Dieuwertje Blok. “We zijn obers die mooie muziek serveren en mensen verleiden. We proberen zo veel mensen naar muziek te laten luisteren en hun oren te openen. Ook voor dingen die ze misschien niet gewend zijn.”

Het presentatieduo wil juist de mensen die heel gericht zijn op het luisteren naar één muziekgenre prikkelen. “Het is heel leuk om uitstapjes te maken. Vincent (bandlid, red.) speelt prachtig klassiek gitaar, maar hij gaat ook naar The Rolling Stones en wil dat ook even laten zien.”

Favorieten

“Toevallig hebben Dieuwertje en ik dezelfde favoriete componist”, vertelt pianist Mike Boddé. “Namelijk Stravinsky. En een van onze favoriete bands is Weather Report.” Van die in 1970 opgerichte Amerikaanse jazzband kunnen zij tranen in de ogen krijgen. “Er is niet echt een plakkertje op te zetten”, reageert Dieuwertje. “Ik haat hokjes en zeker als het gaat om muziek. Ik hou gewoon van heel veel muziek.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Podium Klassiek terug.

Vergelijkbare artikelen