Is Ajax-aanvaller Antony 100 miljoen euro waard?

Ajax-speler Antony gaat waarschijnlijk voor een recordbedrag naar Manchester United. De Engelse grootmacht betaalt maar liefst 100 miljoen euro aan de Amsterdammers. Nog nooit ging een Eredivisiespeler voor zo’n bedrag weg. Is een voetballer dit waard en waar houdt het op? Voetbaljournalist Barbara Barend schoof aan bij Op1.

Ajax-speler Antony gaat waarschijnlijk voor een recordbedrag naar Manchester United. Nog nooit is er zoveel geld voor een Eredivisiespeler betaald. “Een totale gekte”, reageert Barbara Barend. “Clubs hebben grote schulden en aan de andere kant hebben clubs eigenaren die multimiljardair zijn. Zo ook United. Het is bizar.”

Onderhandelingspositie

Sander Schimmelpennick, die ook bij Op1 te gast was, vindt het vooral opvallend dat trainers spelers van hun oude club kopen. Erik ten Hag, nu trainer van Manchester United, was vier jaar lang de coach van Ajax. “Het lijkt me een heel groot risico.” Barbara deelt zijn mening. “Het is niet handig. Je moet toch een beetje aan de clubcultuur wennen en proberen met de spelers daar te werken. Er komt ook een extra druk op dat soort jongens. Aan de andere kant snap ik het wel, hij heeft met die jongens gewerkt.” De voetbaljournalist ziet dat het ook ten gunste kwam voor de onderhandelingspositie van de Amsterdammers. “Ten Hag wil hem hebben. Dus ze gaan net zo lang door tot ze betalen we ze willen krijgen. Wetende dat de eigenaren van Manchester United grote miljardairs zijn.”

Slagen

Piet de Visser en Hans van der Zee ontdekten Antony in Brazilië. De Visser, scout van Chelsea, vond de Braziliaanse voetballer toen nog wat te jong. Van der Zee heeft hem toen in 2020 voor 28 miljoen euro naar Ajax gehaald. Is de buitenspeler nu bijna het vierdubbele waard? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, maar Barbara wel ziet zijn potentie. “Hij is ervan overtuigd dat die gaat slagen. Het is echt een jongen van de straat, hij komt uit een rauwe favela en die jongens gaan voor alles.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Barbara Barend terug.

Vergelijkbare artikelen