René Verhulst: ”Er wordt niet aan het stikstofprobleem gewerkt”

Hebben we nog een eensgezind kabinet? De Tweede Kamer keerde terug van reces nadat vicepremier Wopke Hoekstra vrijdag plots afstand nam van de gestelde stikstofdoelen. Volgens de CDA-leider is het halen van de doelen voor 2030 niet meer heilig. Met politiek duiders Thomas van Groningen en Peter Kee en Burgemeester van Ede René Verhulst bespreken we hoe het debat is verlopen.

IJzige sfeer

Thomas van Groningen zag dat er sprake was van een ijzige sfeer bij het debat, vooral tussen Rutte en Hoekstra. De CDA-leider zegt dat hij nog altijd achter het regeerakkoord staat, maar ook achter zijn interview. ”Dat is een vorm die echt absurd is natuurlijk”, zegt politiek commentator Peter Kee. ”Je kunt niet achter het regeerakkoord staan en een achter een interview waarin je het helemaal afbreekt. Dus dat werd nog wel een toestand in de Kamer. Daar zijn ook moties van wantrouwen over geweest.” Deze haalden geen meerderheid in de Kamer.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Elkaar de maat nemen

Burgemeester van Ede René Verhulst (CDA) vindt dat het hele debat niet nodig was geweest. ”Hiermee los je het probleem ook niet op. Denk maar eens aan boeren die zitten te kijken, er wordt helemaal niet aan het stikstofprobleem gewerkt. Een aantal mensen zitten elkaar de maat te nemen, dat is gewoon doodzonde.”

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen, Peter Kee en René Verhulst terug. 

Vergelijkbare artikelen