Esther Scheer denkt dat Tubbergen asielzoekers gastvrij ontvangt

De gemeente Tubbergen reageerde woest op de komst van een nieuw asielzoekerscentrum. Bewoners organiseerden een protestmars en demonstreerden tegen de komst van vluchtelingen. Maar predikant Esther Scheer denkt dat haar dorpsgenoten gastvrijer kunnen en zullen zijn dan in media lijkt. 

Noaberschap

Het verzet tegen een asielzoekerscentrum in Tubbergen was fel, maar dominee Esther Scheer ziet ook een hoop gastvrijheid. ”Ik denk dat het beeld wat geschapen wordt, dat dat veel breder is. Ik heb in mijn overdenking gesproken over het Twentse begrip ‘noaberschap’. Dat heeft betrekking op hoe je als buren met elkaar omgaat. Je buren kies je niet uit, je moet maar afwachten wie er naast je komt wonen. In Twente is dat heel sterk. Je burencontact overstijgt afkomst, religie en leeftijd. Je bent er voor elkaar op goede momenten maar ook in moeilijke tijden.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kom dichter bij elkaar

Dominee Scheer heeft er vertrouwen in dat de mensen in Tubbergen asielzoekers gastvrij zullen ontvangen. ”Vaak is het zo dat als mensen er eenmaal zijn, dan ben je er ook voor elkaar. Wij zijn een gemeente waarin heel veel gedaan wordt. Dat was ook de boodschap van mijn overdenking. Kom dichter bij elkaar en probeer naar elkaar te luisteren. Probeer elkaars verhalen te leren kennen.”

Kijk hier het hele gesprek met Esther Scheer terug.

Vergelijkbare artikelen