De Oekraïense voetbalcompetitie gaat vandaag van start

Ondanks de oorlog in Oekraïne start morgen de Oekraïense voetbalcompetitie ‘gewoon’ weer. Er gelden strenge veiligheidsregels en publiek is niet toegestaan. Maar hoe kan er een competitie gespeeld worden, terwijl er altijd risico op een raketaanslag in de lucht hangt. We blikken in Op1 met Evgeniy Levchenko vooruit.

Terwijl in het oosten van Oekraïne de oorlog met Rusland nog in volle gang is, start het land nu toch weer met de Oekraïense voetbalcompetitie. En dat heeft veel symbolische waarde, vertelt oud-voetballer Evgeniy Levchenko. “Voetbal is een bijzaak, maar het is een hele belangrijke bijzaak in het leven van Oekraïeners. Het geeft heel veel kracht, solidariteit en saamhorigheid bij Oekraïense mensen.”

Steun in de rug

Levchenko vertelt dat het voor de voetbalclubs in Oekraïne nauwelijks commerciële voordelen heeft dat de competitie weer begint. Het is puur voor het land. “Het is een steun in de rug, voornamelijk aan mensen die dagelijks aan de frontlinie staan. Die hebben laten weten dat ze willen dat er gevoetbald wordt en dat ze daardoor gesteund worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen