“Vanuit de natuur moeten we eerder versnellen dan vertragen”

Nadat eerder boeren aan tafel zaten met Johan Remkes en het kabinet over het stikstofprobleem, was het vandaag de beurt aan natuurorganisaties. De boodschap luidde; er is geen ruimte en we moeten versnellen. Teo Wams, directeur natuurbeheer van Natuurmonumenten was bij het gesprek.

Na de boeren was het nu de beurt aan natuurorganisaties om met Johan Remkes om tafel te gaan. Acht verschillende organisaties gingen met de bemiddelaar in gesprek en waren duidelijk: aan de plannen van het kabinet kan niet worden gesleuteld. “We hebben direct aan het begin van het gesprek gezegd dat de doelen uitstellen of aanpassen niet aan de orde is”, vertelt Teo Wams die aan tafel zat namens Natuurmonumenten.

Eerder versnellen dan vertragen

Volgens Wams kan de natuur simpelweg niet wachten. “Het stikstofprobleem bestaat al tientallen jaren en in heel veel gebieden staat de natuur echt op omvallen. Het moet vanuit de natuur geredeneerd eerder versnellen dan vertragen.”

Wams had tijdens het gesprek het gevoel dat de verschillende natuurorganisaties en de aanwezige ministers behoorlijk op een lijn lagen. “Ik had heel duidelijk de indruk dat onze standpunten herkend werden. Op het punt van de doelen had ik niet het idee dat de ministers er anders over dachten en er is  niet aan ons gevraagd om concessies te doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Teo Wams terug.

Vergelijkbare artikelen