Onno de Jong en Peter Schouten: “Kroongetuige moet weg bij OM”

Een jaar na de moord op Peter R. de Vries werd vandaag bekend dat er opnieuw twee verdachten zijn opgepakt. De twee zouden filmpjes van de vermoorde misdaadjournalist hebben gemaakt, om gelijk te verspreiden. Is de bescherming van de kroongetuige al beter geregeld? Advocaten Onno de Jong en Peter Schouten, met wie Peter R. de Vries het verdedigingsteam van kroongetuige Nabil B. vormde, schoven aan bij Op1.

Vandaag is het exact één jaar geleden dat Peter R. de Vries werd geliquideerd. Toeval of niet, gister kwam het nieuws naar buiten dat er opnieuw twee verdachten zijn opgepakt. Advocaat en vriend van de misdaadjournalist Onno de Jong is blij met dat nieuws. “Wij waren erg verheugd. We zijn een heel stuk verder.”

De twee verdachten zijn de vermoedelijke filmers van de vermoorde Peter R. de Vries. Is dit een stap dichter bij de uiteindelijke oplossing? De Jong denkt van wel. “Er is natuurlijk ook de aanhouding van Krystian M.. Hij wordt verdacht van het aansturen van het moordteam. Zijn aanhouding is heel belangrijk, omdat hij de verbinding is tussen de uitvoerders en een laag hoger.” Of die laag hoger dan de opdrachtgever is, is niet bekend. “Maar in ieder geval zijn we een heel stuk verder.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kroongetuige moet weg bij OM

Een jaar na de moord op Peter R. de Vries is volgens advocaat Onno de Jong de bescherming van de kroongetuige en de mensen daaromheen nog steeds niet goed geregeld. “Ik vind wel dat er meer aandacht is gekomen bij het OM om dat beter te gaan regelen. Maar het is nog lang niet op orde.” De Jong en Schouten willen dat de bescherming weggaat bij het Openbaar Ministerie. “Het OM is niet in staat om met verdachten om te gaan”, concludeert Peter Schouten. “Als je een kroongetuige inschakelt, moet je goed met hem kunnen omgaan. Naar mijn mening moet dat naar het ministerie van Justitie en Veiligheid of de NCTV gaan. Dan kan je een groep opzetten die zich daarmee bezighoudt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen